in ,

Aj tento rok vám prinášame poriadnu nádielku vianočných teplých filmov

Vianočné obdobie je znovu tu a vy si ho môžete spríjemniť queer filmami. Naše predchádzajúce tipy si môžete prečítať na tomto a tomto odkaze.

A Christmas to Treasure (2022)

Odchod milovaného starého suseda spojí šesť priateľov na dovolenkovej honbe za pokladom v rodnom meste. Tam opäť raz lietajú iskry medzi stratégom Austinom a jeho bývalým najlepším kamarátom Everettom. Film mal premiéru 16. decembra.

A Jenkins Family Christmas (2021)

Po tom, ako začiatkom roka pochovajú svojho otca, sa dve sestry rozhodnú pokračovať v jeho vianočných tradíciách bez toho, aby sa navzájom zabili. Keď na rodinné slávnosti dorazí neznáma nevlastná sestra, vymenia sa nielen vianočné darčeky.

A New York Christmas Wedding (2020)

Bisexuálni ľudia nie sú vo filmoch reprezentovaní tak často ako ostatné písmenká z LGBTI+ komunity. Vianočný film A New York Christmas Wedding sa to však pokúša napraviť. Keď sa Jennifer vykašle na svoju svadbu, dostane druhú šancu na lásku s najlepšou kamarátkou zo strednej školy.

City of Trees (2019)

Mladá žena sa prvýkrát po niekoľkých rokoch vracia na prázdniny do svojho rodného mesta a nielenže sa stretáva s ľuďmi zo svojej minulosti, ale je nútená vyrovnať sa aj s nevyriešenými pocitmi. City of Trees je nezávislý vianočný film, ktorý síce neohúri veľkou výpravou, no poteší príjemnými queer postavami.

Cola de Mono (2018)

Borja oslavuje v roku 1986 Vianoce so svojou matkou a bratom Vicentom. Oslava bude ale organizovaná podľa pokynov, ktoré napísal jeho otec pred smrťou. Film je portrétom dvoch ľudí, ktorí sa síce javia ako slobodní, no zároveň mnohé v sebe potláčajú a túžia porušiť pravidlá.

I Hate New Year’s (2020)

Vychádzajúcu hudobnú hviezdu Layne zasiahne vážny spisovateľský blok. Rozhodne sa ísť na Silvestra domov do Nashvillu, kde hľadá svojho ex a snaží sa získať späť svoje skladateľské mojo. Popri vymetaní barov a trávení času s najlepšou kamarátkou Cassie si začína uvedomovať, že lásku svojho života a dôvod, prečo spieva, mala celý čas priamo pred nosom.

Merry & Gay (2022)

Broadwayská hviezda Becca prichádza na Vianoce do rodného mestečka, kde sa opäť začína zamilúvať do svojej lásky zo strednej školy, Sam. Keďže im však do vzťahu začnú zasahovať matky, všetko sa rýchlo otočí hore nohami. Merry & Gay je jedným z mála nových vianočných queer filmov, ktoré mali premiéru tento rok.

The Holiday Sitter (2022)

Sam je workoholický starý mládenec, ktorý cez sviatky stráži neter so synovcom. Úplne bez rozmyslu požiada o pomoc pekného suseda a čoskoro sa ocitne v nečakanom romániku. The Holiday Sitter je prvý vianočný queer film od televíznej stanice Hallmark, ktorá je známa svojimi sviatočnými filmami.

The Jinkx and DeLa Holiday Special (2020)

Drag queens Jinkx Monsoon a BenDeLaCreme, silný vaječný likér, spev a tanec či nahí muži. Pripravte sa na veľkolepé prázdninové dobrodružstvo, ktoré je čarovné ako lietajúci sob a nečakané ako narodenie z panny!

Meet Me Outside (2020)

Dvaja mladí muži, ktorí sú na sviatky z rôznych dôvodov sami, si na Vianoce napíšu na gejskej internetovej zoznamke. Keď sa rozhodnú stretnúť, dôjde k nepríjemnej situácii. Ide o krátky filipínsky seriál, ktorý si môžete pozrieť celý na YouTube.

Scrooge & Marley (2012)

Moderná variácia na klasickú Vianočnú koledu od Charlesa Dickensa. Na Štedrý večer dostane Ben Scrooge šancu začať odznova, keď ho navštívia traja duchovia: Duch Vianoc minulých, Duch Vianoc prítomných a Duch Vianoc budúcich. Opätovné prežitie tragických prešľapov svojho života umožní Scroogeovi znovu objaviť radosť zo sviatkov a vydať sa na cestu k láske.

The Perfect Wedding (2012)

Vianoce sa blížia a Paulova adoptovaná sestra Alana sa vracia domov na sviatky. Nebude to len obyčajná rodinná oslava, pretože sa nedávno zasnúbila a víkend bude tráviť plánovaním svojej júnovej svadby s najlepšími priateľmi Royom a Vicki. Problém je v tom, že Roy je Paulov bývalý priateľ a títo dvaja mladí muži sa nevideli od svojho veľmi chaotického rozchodu.

Tangerine (2015)

Transrodová sexuálna pracovníčka Sin-Dee zistí, že ju jej priateľ podviedol, kým bola vo väzení. Spoločne so svojou najlepšou kamarátkou sa ho vydá hľadať, aby dala jemu a jeho novej milenke poriadnu lekciu. Štedrý večer ako vyšitý.

Ak ste našli chybu, napíšte na dex@queerslovakia.sk


Čo si myslíš o článku?