in ,

Dostaňte sa do sviatočnej nálady s týmito vianočnými queer filmami

Single All the Way / Foto: Netflix

Štedrý deň je už za dverami a tak vám prinášame ďalšiu nádielku queer vianočných filmov, ktoré vám vytvoria sviatočnú atmosféru. 

Let It Snow (2019)

Adaptácia rovnomennej knihy sleduje skupiny stredoškolákov počas zasneženého Štedrého dňa. Každá z týchto mladých postáv musí zaplniť vnútorné prázdno alebo sa postaviť skúškam, ktoré im bránia v šťastí.

Let It Snow je film pre mladých dospievajúcich divákov, ktorí od romantickej komédie neočakávajú nič prevratné. Queer komunita si príde na svoje pri osude postavy Dorrie. Tá sa rozhodne vyznať city dievčaťu, ktoré sa jej páči. Na jej nešťastie, dané dievča ešte nie je vyautované.

The Christmas House 2: Deck Those Halls (2021)

The Christmas House sa minulý rok stal prvým filmom od televíznej stanice Hallmark, kde bol súčasťou deja aj homosexuálny pár. Tohtoročné pokračovanie znovu predstaví bratov Mitchellovcov, ktorí budú súťažiť o to, kto vytvorí najlepší vianočný dom. Jonathan Bennett a Brad Harder si opäť zahrajú manželský pár Brandona a Jakea. Film mal premiéru 18. Decembra.

The Christmas Setup (2020)

Dej tohto vianočného queer filmu sa príliš nelíši od tých s heterosexuálnymi postavami. Prvý vianočný film s LGBTI+ tematikou od stanice Lifetime predstavil právnika z New Yorku menom Hugo. Ten prichádza na Vianoce domov s najlepšou priateľkou Madelyn, aby navštívil svoju mamu Kate. Tu je nútený zvážiť, čo v živote skutočne chce, keď obnoví kontakt s kamarátom zo strednej školy Patrickom. Samozrejme nechýba dejová linka, v ktorej mu ponúkli pracovné povýšenie v Londýne.

The Christmas Setup je podľa môjho názoru obstojný film, v ktorom si ústredný pár zahrali manželia v reálnom živote Ben Lewis a Blake Lee. Navyše postavu Kate si zahrala gej ikona Fran Drescher. 

Anna and the Apocalypse (2017)

Tak trochu iný vianočný film. Zombie apokalypsa ohrozuje ospalé mestečko Little Haven. Núti Annu a jej priateľov bojovať o prežitie a čeliť nemŕtvym v zúfalých pretekoch o život. Čoskoro však zistia, že v tomto novom svete nie je nikto v bezpečí a keďže sa okolo nich civilizácia rozpadá, jediní ľudia, na ktorých sa môžu skutočne spoľahnúť, sú oni sami.

Season of Love (2019)

Romantická komédia, ktorá sleduje životy troch veľmi odlišných párov pri riešení ich milostných vzťahov. Všetky sú voľne prepojené a odohrávajú sa tesne pred Vianocami. Seasons of Love je nízkorozpočtový vianočný film, ktorý nie je pre každého. Ale ak ste ako ja fanúšikmi milostných lesbických príbehov, tak si prídete na svoje!

Zoey’s Extraordinary Christmas (2021)

Seriál Zoey’s Extraordinary Playlist bol síce po druhej sérii zrušený, no pre potešenie všetkých verných fanúšikov sa dočkáme aspoň tohto vianočného pokračovania! Na svoje prvé Vianoce bez otca sa Zoey pokúsi vytvoriť pre rodinu čarovné sviatky, presne tak ako by to spravil on. Film Zoey’s Extraordinary Christmas bude podľa tvorcu Austina Winsberga vhodný aj pre tých, ktorí seriál nepozerali, pretože bude slúžiť ako samostatný príbeh. Tešiť sa ale môžeme na všetky queer postavy z pôvodného seriálu.

Single All the Way (2021)

Peter má vo svojej rodine povesť večne slobodného muža. Práve preto presvedčí najlepšieho kamaráta Nicka, aby cez sviatky predstieral, že sú vo vzťahu. Keď mu však mama dohodne rande naslepo s fešáckym trénerom Jameron, plán sa zvrtne. Ide o prvý queer vianočný film od Netflixu, plný skvelých hercov ako Kathy Najimy, Michael Urie či gej ikony Jennifer Coolidge.

The Bitch Who Stole Christmas (2021)

V tomto vianočnom filme je workoholická módna novinárka poslaná do malého mestečka posadnutého Vianocami, jej zámerom je vykopať šťavnatý príbeh. Nečakane sa zapojí do každoročnej zimnej plesovej súťaže. Oslavy majú samozrejme aj svoju temnú stránku. Bezohľadné domáce gazdinky a obyvatelia mesta sa totiž snažia zničiť sviatky.

Ročne sa dočkáme stoviek vianočných filmov, ale The Bitch Who Stole Christmas je prvý vianočný film s drag queens. V hlavnej úlohe sa objaví samotný RuPaul a vo vedľajších rolách si zahrajú súťažiace z Drag Race, ako napríklad Brooke Lynn Hytes, Chad Michaels, Ginger Minj či Kylie Sonique Love.

Under the Christmas Tree (2021)

Film sleduje marketingovú hviezdu Almu, ktorej sa skrížia cesty s Charlie. Práve ona nájde ideálny stromček na oslavu sviatkov guvernéra štátu Maine. Hoci si na prvý pohľad nepadnú do oka, čoskoro medzi nimi začnú lietať romantické iskry. Obe ženy zo seba začnú vydávať to najlepšie a bojovať o láskyplnú vianočnú mágiu. Film mal premiéru 19. decembra.

Christmas at the Ranch (2021)

Mestská maklérka Haley, ktorú vychovávala stará mama Meemaw, sa po smrti svojich rodičov už roky nevrátila na rodinný ranč v Nashville. Stará sa oň jej brat Charles, ktorý sa ho snaží zachrániť pred bankou. Keď tam Haley neochotne dorazí tesne pred Vianocami, stretne sa s Kate, no ich zoznámenie nedopadne dobre. Teraz však musia odložiť svoje nezhody a spojiť sa, aby zachránili ranč. A možno aj žistia, že lásku nenájdete vždy tam, kde ju očakávate.

With Love (2021)

Špeciálne seriálové prekvapenie na koniec. Vianočný seriál With Love od Amazon Prime Video sleduje súrodencov Lily a Jorgeho, ktorí sú na misii nájsť lásku a zmysel života. Počas vianočných sviatkov sa stretávajú s bláznivými členmi rodiny, ktorí sa im ale zdajú niekedy cudzí. With Love prináša skvelé gej, bisexuálne a transrodové postavy v hlavných úlohách. Počas piatich epizód vás tento seriál pobaví aj zahreje vaše vianočné srdiečko.


Vďaka vašej podpore vznikol tento článok.

Ak ste našli chybu, napíšte na dex@queerslovakia.sk

Čo si myslíš o článku?