in ,

Gay romantika v Ázii! Spoznajte Boys Love – ázijské teplé seriály, ktoré ovládli internet

Mnohí z nás trávia večery pri Netflixe, no milióny divákov v celej Ázii vypĺňajú svoj čas inou zábavou. Boys Love alebo skrátene BL je žáner, ktorý zobrazuje homoerotické vzťahy medzi mužskými postavami. Jednoducho povedané, ide o príbehy, ktoré sa točia okolo dvoch chlapcov v romantickom vzťahu. Sú väčšinou tvorené ženami a pre európskeho diváka dokážu byť často pritiahnuté za vlasy. Napriek tomu majú milióny pozretí na Youtube. Za rok 2020 ich počas lockdownu vzniklo obrovské množstvo a v tomto článku vám dávame 9 tipov.

Hello Stranger

Počas lockdownu sa dvom chlapcom z rovnakej univerzity skrížia cesty vďaka školskému projektu. Poslušný študent Mico dostane za partnera hviezdneho basketbalistu Xaviera. Napriek veľkým rozdielom si obaja chlapci prostredníctvom niekoľkých online interakcií vytvárajú medzi sebou puto, ktoré presahuje priateľstvo.

Všetkých 8 epizód nájdete na Youtube. Celý seriál sa odohráva skoro výhradne cez videohovory a smsky. Vo svete sa tešil obrovskej popularite a dostal dokonca filmové pokračovanie, ktoré malo premiéru 12. februára 2021.

Gaya Sa Pelikula

19-ročný samotársky študent architektúry Karl je uprostred krízy identity. Rodičia ho nútia, aby sa pred začiatkom nového semestra presťahoval do bytu svojho strýka, nech sa naučí žiť sám. Karl je pod tlakom a hľadá si drobné práce, aby si zarobil na živobytie. Príležitosť sa naskytne, keď sa jeho sused Vlad dostane do nepríjemnej situácie – skrýva sa pred svojou rodinou a navrhne mu, aby sa z nich stali spolubývajúci.

2gether The Series

Tine je veľmi pekný vysokoškolský študent a roztlieskavač, zatiaľ čo Sarawat je jeden z najobľúbenejších chalanov v kampuse a taktiež vo futbalovom a hudobnom klube. Keď o Tina začne prejavovať záujem Green, poprosí Sarawata, aby s ním akože randil. No to, čo spočiatku iba predstierajú, sa postupne začína meniť na skutočnosť.

Hoci je príbeh niekedy nereálny, ide rozhodne o jeden z najlepších BL seriálov, aké existujú. Dočkal sa dokonca pokračovania s názvom Still 2gether.

Quaranthings

Seriál sleduje dvoch chlapcov, ktorí si najprv boli úplne cudzí, neskôr sa však aj ich priateľstvo zmenilo na lásku. Cez lockdown vycestovali všetci domov, na internáte zostali iba spolubývajúci Rocky a Judah, ktorí spolu ešte nikdy neprehodili ani jedno slovo. Teraz im ale nič iné nezostáva.

Počas ôsmich epizód sa dokázal seriál venovať témam rodovej identity, sexuálnej orientácie, rodinným vzťahom, ekonomickým ťažkostiam a výzvam, ktoré predstavuje pandémia Covid-19.

Gameboys

Mladý gamer Cairo je zaskočený, keď dostane videohovor od nového online rivala s menom Gavreel. No ešte viac ho prekvapí, keď ho pekný cudzinec zavolá na rande.

Rozhodne jeden z najobľúbenejších BL seriálov minulého roka. Postavy majú minimálne fyzické interakcie, väčšina príbehu sa odohráva cez videohovory.

Oh, Mando!

Očarujúci, ale plachý študent Mando je beznádejný romantik. Stretáva basketbalistu Barryho, ktorý je vyautovaný homosexuál. Jediné, čo bráni happyendu medzi nimi, je fakt, že Barry má už priateľa. Mando sa pokúsi vyliečiť zlomené srdce randením so študentom architektúry Krishom.

Ide o jeden z prvých filipínskych BL seriálov a navyše má aj dobrý dej a kvalitnú produkciu. Prvú epizódu nájdete na Youtube.

My Extraordinary

Ken je populárny a dobromyseľný druhák na univerzite, ktorý sa počas hádky pri basketbale stretáva s plachým Shakeom. Po urovnaní nedorozumenia sa začnú navzájom zbližovať. Napriek tomu, že väčšina ľudí z ich okolia podporuje nový vzťah, Kenov kamarát z detstva menom Sandree začne závidieť a povie o ich romanci konzervatívnej matke. Shake a Ken sa nakoniec musia rozlúčiť.

Ide o prvý filipínsky BL seriál, ktorý bol vysielaný v hlavnom vysielacom čase. Nejde síce o najlepšie dielo na svete, ale ako jeden z mála BL seriálov sa venuje homofóbii.

Win Jaime’s Heart

Mladý vloger Winston sa snaží nájsť nového partnera pre najlepšiu kamarátku. Cez sociálne siete objaví Jaimeho. Situácia sa ale obráti a Winston sa ocitne zapletený do vzťahu, o ktorom sa mu ani nikdy nesnívalo.

Na rozdiel od iných BL seriálov je tento viac sexuálne ladený. Je síce krátky, ale stihne v šiestich epizódach vyrozprávať úprimný príbeh so zaujímavými postavami, ktoré skúmajú svoju sexuálnu identitu.

Boys‘ Lockdown

Láska počas pandémie! Napriek tomu, že nie je najlepší čas chodiť von a niekoho nového spoznávať, Key a Chen sa nájdu uprostred karantény. Ich city sa spájajú spôsobom, ktorý ich oboch prekvapí. Seriál si kladie otázku: Má láska moc spájať aj v časoch, kedy sme nútení držať sa od seba?

Chcete vedieť, aké seriály pozerajú slovenské LGBTI osobnosti? Prečítajte si tento článok a tiež aj tento.


Vďaka vašej podpore vznikol tento článok.

Ak ste našli chybu, napíšte na dex@queerslovakia.sk

Čo si myslíš o článku?