in ,

Slovenské drag queens majú namierené cez víkend do Banskej Bystrice, chystá sa tam nová šou

V sobotu 19. marca bude banskobystrická Záhrada hostiť podujatie Queer time – open stage, kde o 19.00 vystúpia najmä drag umelkyne a umelci. 

Podujatie vzniklo z iniciatívy Matúša Vraštiaka alias Chantall Licorne, drag queen zo zoskupenia Action Sisters. Cieľom akcie je predstaviť rôzne podoby tohto žánru. Organizačný tím sľubuje nápadité kostýmy, vtipné slovo aj spev, účesy a líčenie, spontánnosť i manierizmus, paródiu, lip-sync, divadlo aj ničím nedefinované performance. Na pódiu sa predstavia začínajúce aj etablované umelkyne a umelci zo Slovenska, ktorí búrajú stereotypy o rodovej identite, sexuálnej orientácii či hraniciach sebavyjadrenia. V programe sú potvrdené mená ako Liquid the Queen, Jesicca Loo, Cherry Tree Wood, Trick Richard, Jasmine Richart, Ivinitty, Chantall Licorne, Arejko.

Slovenské drag queens majú namierené cez víkend do Banskej Bystrice, chystá sa tam nová šou

„Príďte sa pozrieť zblízka na rozdiel medzi autenticitou a napodobňovaním, medzi osobnosťou a persónou, medzi maskulinitou a feminitou a všetkým tým, čo môžeme nájsť uprostred. Zaujíma vás, v čom spočíva podstata ne/viditeľnej identity a jej fyzických prejavov? Rôzne podoby dragu ako umeleckého žánru vás určite nenechajú ľahostajnými voči rôznorodosti a širokému spektru možností, ako sa správať,“ pozývajú organizátori a organizátorky. Celým večerom sa bude podľa ich slov tiahnuť slogan drag legendy Ru Paula: „Narodili sme sa nahí a zvyšok je už len drag.“ 

Viac o podujatí sa dozviete na Facebooku Action Sisters. Predpredaj lístkov beží na Tootoot.

Čo si myslíš o článku?