in ,

Zamiloval sa do ženatého muža, po jeho smrti vyhľadal jeho ženu, spoznajte príbeh Cukrára

Foto z filmu Cukrár

Máte jedinečnú šancu pozrieť si film, ktorý bol hitom na Filmovom festivale inakosti pred dvomi rokmi. Drámu Cukrár môžete sledovať online už tento štvrtok. 

Oceňovaný film uvedie kino Lumière na platforme Kino doma, začiatok premietania je o 20.20. Snímka sa začína romanticky. Oran, ženatý muž z Izraela, chodí na služobné cesty do Berlína. Tam sa zoznámi s cukrárom Thomasom. Návštevy v kaviarni prerastú do mileneckého vzťahu. Všetko znenazdajky pretne tragická udalosť. 

Oran zomiera pri dopravnej nehode. Thomas nevidí iné východisko, než vyhľadať vdovu, ktorá teraz sama vychováva Oranovho syna. Napriek počiatočnej nedôvere, prameniacej z Thomasovej národnosti, dáva trúchliaca Anat mlčanlivému mladíkovi prácu vo svojej kaviarni. Netuší ale, že nevyslovený smútok, ktorý ich spája, sa viaže na toho istého muža.

Hoci išlo o celovečerný debut režiséra Ofira Raula Graizera, hneď s ním bodoval na mnohých medzinárodných festivaloch a veľmi pozitívne film hodnotili mnohí recenzenti. „Graizer svojou jemnou, subtílnou drámou dokáže bez pátosu rozprávať o nevyspytateľnosti životných náhod a mileneckých vášní, aj tých gastronomických, ktoré nepoznajú hranice medzi národmi, ale prekážku pre ne netvorí ani minulosť a náboženstvo. Skromné, ale podmanivé herecké výkony nechávajú diváka dýchať s postavami v príjemnej jednote a pochopení,“ uvádza rezencia na stránke Totalfilm.cz.

Viac informácií aj lístky nájdete na stránke kina Lumière


Vďaka vašej podpore vznikol tento článok.

Ak ste našli chybu, napíšte na dex@queerslovakia.sk

Čo si myslíš o článku?