in ,

Teplý časopis QYS: nové číslo je už online aj na papieri

Foto: QYS

Nové vydanie magazínu QYS hrá celou paletou farieb, venuje sa totiž výtvarnému umeniu. Prečítajte si rozhovor s umelcom Robertom Gábrišom, ktorého sýte obrazy skúmajú problémy rómskej komunity, ale aj queer života.

Na ďalších stranách riaditeľka Kunsthalle Nina Vrbanová vysvetľuje, prečo na Slovensku nemáme viac výstav o menšinách. Fotograf David Lindert zas rozpráva, aké boli prvé dni karantény v Spojených štátoch, kde bol na umeleckej stáži. O queer aktivizme a mladosti v socializme rozpráva Jozef Gréč. Nechýbajú odporúčania na nové knihy a seriály.

Štvrťročný magazín QYS začal vychádzať v lete 2016 v tlačenej a online forme. O queer kultúre a živote chce písať pútavo, vecne a objektívne. Nájdete ho v Tepláreň Café, Novej Cvernovke, Artfore, Martinuse a vo viacerých kultúrnych centrách po celom Slovensku. Jeho názov je skratkou z Queer Youth Slovakia.

Časopis sa zameriava na témy z oblasti kultúry, vedy, ochrany ľudských práv a podpory tolerancie v spoločnosti. Prináša informácie o aktuálnom dianí v domácej aj zahraničnej politike a o queer dejinách Slovenska.

Jeho čitateľmi sú lesby, gejovia, bisexuálni, transrodoví, intersexuálni ľudia, ale tiež široká verejnosť, ktorá sa môže dozvedieť viac. Ďalšie vydanie sa pripravuje na týždeň počas bratislavského Pridu.

Vďaka vašej podpore vznikol tento článok.

Ak ste našli chybu, napíšte na dex@queerslovakia.sk

Čo si myslíš o článku?