in ,

Drag queens dnes menia svet! Ich príbehy môžeš spoznať vďaka týmto online programom

Biance del Rio | Foto: RuPaul Dragcon

Neviete sa dočkať ďalšej časti novej série RuPaul’s Drag Race? Aby čakanie bolo znesiteľnejšie, tak vám prinášame druhú várku filmov a online programov od drag queens z minulých sérií. Väčšina z nich pochádza z produkcie WOW presents a môžete si ich pozrieť na streamovacich službách alebo na Youtube.

Hurricane Bianca (2016) – Netflix

Víťazka šiestej série Bianca Del Rio sa stala prvou drag queen z Drag Race, ktorá dostala svoj vlastný film. Nejde o prelomové dielo, no napriek tomu ide o zábavný béčkový film, ktorý sa dokonca v roku 2018 dočkal pokračovania s názvom Hurricane Bianca: From Russia with Hate.

Trixie Mattel: Moving Parts (2019) – Netflix

Trixie Mattel je jedna z najobľúbenejších drag queens, ktoré sa objavili v celej histórii Drag Race. Moving Parts je dokument, ktorý zaznamenáva jej život a kariéru a taktiež jej vzťah s Katyou. Ide o veľmi úprimný a autentický dokument, ktorý pomôže divákovi viac pochopiť život a vnímanie tejto skinny legend.

We’re Here (2020) – HBO GO

We’re Here je reality šou, v ktorej drag queens Bob the Drag Queen, Eureka O’Hara a Shangela cestujú po Amerike a robia drag premeny obyčajným ľuďom, ktorí sa ešte s drag nikdy nestretli. Šou bola nominovaná na cenu Emmy a bola taktiež obnovená na druhú sériu.

The Boulet Brothers‘ Dragula (2016-20) – Youtube

Ide o reality show, ktorú moderujú drag queens Boulet Brothers. Súťažia v nej rôzne umelkyne s undergroundovým štýlom. Momentálne existujú tri série, prvá séria sa dá pozrieť na Youtube.

UNHhhh (2016-20) – Youtube

Dnes už legendárna internetová šou, v ktorej Trixie Mattel a Katya (obe súťažili v siedmej sérii Drag Race) rozprávajú v každej epizóde o inej téme. V roku 2017 sa UNHhh presunulo na televízne obrazovky pod názvom The Trixie & Katya Show. Dočkali sme sa ale iba 14 epizód, v posledných štyroch musel kvôli psychickým problémom Katyu nahradiť Bob the Drag Queen. V roku 2018 sa ale UNHhh vrátilo na Youtube, kde nové epizódy chodia dodnes.

Fashion Photo Ruview (2014-20) – Youtube

Internetová šou, v ktorej ikonické drag queens Raven a Raja každý týždeň hodnotia outfity z aktuálnej série Drag Race. Ide o ľahké a vtipné pozeranie, ktoré si nenechá ujsť žiaden fanúšik.

I Like to Watch (2019-20) – Youtube

Internetová show, v ktorej Trixie a Katya sledujú filmy a seriály z aktuálnej ponuky Netflixu. Pre fanúšikov tohto drag dua ide o rovnako zábavné pozeranie ako pri ich šou UNHhh.

Tea With Tati (2018) – Youtube

Tatiana súťažila v druhej sérii Drag Race, ale vrátila sa ešte aj do druhej série All Stars. V jej internetovej šou Tea With Tati sa v každej epizóde vtipne venuje inej téme blízkej LGBTI komunite.

Wait, What? (2018-2019) – Youtube

Webová séria s Kimorou Black, ktorá sa objavila v deviatej sérii Drag Race. V každej epizóde si spoločne s inou drag queen (Derrick Barry, Ongina, Mariah Balenciaga) testujú vedomosti z rôznych tém, od ľudského tela po literatúru.


Vďaka vašej podpore vznikol tento článok.

Ak ste našli chybu, napíšte na dex@queerslovakia.sk

Čo si myslíš o článku?