in ,

Prečo by futbalista nemohol mať priateľa? Sledujte dnes online diskusiu na túto tému

Fare

Homofóbiu v športe budú dnes rozoberať v rámci online podujatia, ktoré sa začína o 18.30. Súčasťou akcie bude aj premietanie predstavenia Coming out, kde je hlavnou postavou gej, ktorý rád hrá futbal.

Podujatie Vykopnime homofóbiu a rasizmus uvidíte večer v livestreame na facebooku. Diskutovať budú hostia a hostky z viacerých združení venujúcich sa športu, ľudským právam a práci s mládežou. Do diskusie sa zapojí aj tanečník Jozef Vaľo, ktorý je autorom performance s názvom Coming out, kde otvorene hovorí o svojej orientácii aj láske k futbalu. Počas online podujatia si budete môcť pozrieť krátky dokument o Jozefovi a následne aj časť samotného predstavenia.

Prečo by futbalista nemohol mať priateľa? Sledujte dnes online diskusiu na tému tému
Tanečník Jozef Vaľo | Foto: Romain Brault

Podujatie Vykopnime homofóbiu a rasizmus je súčasťou celoeurópskych aktivít kampane #FootballPeople. Ide o najväčšiu kampaň za spoločenské zmeny a rozmanitosť vo futbale. Počas dvoch týždňov sa zapojí viac ako 150 000 ľudí vo viac ako 50 krajinách. Futbal v. Homofóbia (FvH) je medzinárodná iniciatíva FARE bojujúca proti homofóbii vo futbale, od amatérskych zápasov až po profesionálny futbal. Idea je, aby futbal ukázal cestu pri odstraňovaní diskriminácie a predsudkov na základe sexuálnej orientácie a rodovej identity.

Prečo by futbalista nemohol mať priateľa? Sledujte dnes online diskusiu na tému tému - Fare

Vďaka vašej podpore vznikol tento článok.

Ak ste našli chybu, napíšte na dex@queerslovakia.sk

Čo si myslíš o článku?