in ,

Medzinárodný LGBTI+ športový turnaj už v novembri v Bratislave, zapojiť sa môžeš aj ty

Foto: Lotosové kvety

Teplý športový klub Lotosové kvety sa môže popýšiť už 10 rokmi existencie. Oslavovať bude tradične aj športom. V novembri chystá turnaj Lotos Cup

Turnaj má za sebou rovnako peknú históriu. Na predošlých 8 ročníkoch súťažili tímy z mnohých európskych krajín a turnaj tak zapísal Bratislavu na dúhovú mapu Európy. Deviaty ročník bude tento raz 19. a 20. novembra, pričom hlavným súťažným dňom bude sobota. O medaile sa môžu pobiť športovci a športovkyne v 4 disciplínach: volejbal, florbal, bedminton a bežecká súťaž.  

„Odporúčame pricestovať už v piatok večer kvôli akreditácii a časovej pohode. Zmiešané mužsko-ženské-nonbinary tímy sú veľmi vítané. Ak nemáš kompletný tím, môžeš sa registrovať aj samostatne, a my ťa/vás priradíme k iným tímom,“ informovali organizátori z Lotosových kvetov.
Tu sa môžeš prihlásiť na volejbal, na florbal, na bedminton a na bežeckú súťaž. Lotos Cup si užiješ nielen na ihrisku, ale aj na tanečnom parkete. Po celodennej súťaži sa športovci a športovkyne stretnú na párty Tutti Frutti Lotos Cup, kde si zároveň preberú aj medaile.

Medzinárodný LGBTI+ športový turnaj už v novembri v Bratislave, zapojiť sa môžeš aj ty
Foto: Lotosové kvety

Ako informuje športový klub Lotosové kvety, fungujú na dobrovoľníckej báze a ich primárnym cieľom je vypĺňať voľný čas LGBTI+ ľudí športovými aktivitami: „Naše športoviská sú bezpečné a inkluzívne, najmä pokiaľ ide o menšinovú sexuálnu orientáciu a rodovú identitu športovcov/-kýň.“ Okrem toho sa snažia pomáhať komunite aj smerom k väčšinovej spoločnosti. Ako uvádzajú, propagáciou svojich aktivít a výsledkov napomáhajú k pozitívnemu obrazu o LGBTI+ komunite a a bojujú proti homofóbii, bifóbii, transfóbii a sexuálnemu násiliu v športe.

Medzinárodný LGBTI+ športový turnaj už v novembri v Bratislave, zapojiť sa môžeš aj ty

Vďaka vašej podpore vznikol tento článok.

Ak ste našli chybu, napíšte na dex@queerslovakia.sk

Čo si myslíš o článku?