in ,

Dúhová turistika je super možnosť, ako spoznať nových LGBTI+ ľudí

Foto: Pixabay

Už v nedeľu budete mať príležitosť vyraziť do prírody spolu s ďalšími queer osobami. Nenáročná turistika bude v Malých Karpatoch so štartom v bratislavskej Rači. 

„Pridaj sa na Dúhovú turistiku, komunitnú aktivitu kombinujúcu čerstvý vzduch, pohyb a spoznávanie ľudí z queer komunity. Spoločný čas strávime v príjemnom prostredí prírody, ktorá nám napomáha byť bližšie k sebe samým a tiež k sebe navzájom. Príď si s nami aktívne oddýchnuť, objaviť nové miesta, spoznať nových ľudí a možno aj niečo nové o sebe,“ pozýva organizátorka Radka, ktorá pripravila podujatie rámci vzdelávacieho programu OZ Saplinq zameraného na LGBTI+ aktivizmus. Turistika je zároveň bodkou za LIGHT* kvír festivalom.

KEDY: V nedeľu 13. 3. 2022 (začiatok okolo 10.00 a koniec v neskorších popoludňajších hodinách)

KDE: Malé Karpaty, uvidíte napr. pozorovateľňu zvierat Vydrica. Začne sa aj sa skončí priamo v Rači. Dokopy prejdete cca 10 km. Presné miesto a inštrukcie dostanú zaregistrovaní ludia emailom.

PRE KOHO: Všetkých ľudí z LGBTI+ komunity a priateľov komunity, ktorí zvládnu nenáročnú pár hodinovú túru.

ZADARMO: Účasť na komunitnej aktivita je zadarmo (stačí sa registrovať). Jediné, čo si potrebujete zabezpečiť je doprava v rámci Bratislavy, jedlo a pitie. 

REGISTRÁCIA: Registrujte sa cez tento krátky formulár. Registrácia sa končí v sobotu 12. 3. o 16.00. 

Viac informácií nájdete v udalosti na Facebooku alebo na píšte na email duhovaturistika@gmail.com

Projekt je realizovaný v rámci Vzdelávacieho programu KompAkt (rozvíjanie aktivistických kompetencií mladých LGBT+ ľudí) občianskeho združenia Saplinq, o.z. Tento projekt bol podporený z dotačnej schémy Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Programy pre mládež na roky 2014 – 2021, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.


Vďaka vašej podpore vznikol tento článok.

Ak ste našli chybu, napíšte na dex@queerslovakia.sk

Čo si myslíš o článku?