in ,

Teplé slovenské filmy uvidíte dnes večer online

Film Prosím / Please

Filmový festival inakosti dnes premieta šesť krátkych filmov. Môžete si ich pozrieť doma z obývačky a navyše zdarma. Sledujte o 20.20 Kino Lumière doma. Uvidíte nasledujúce FFi kraťasy.

Prosím / Please

réžia: Tibor Koszkowski / 2018 / Slovensko / 11 min / originálna verzia (slovenčina)

Krátkometrážny film Prosím je nesmierne vydareným semestrálnym cvičením prvého ročníka Réžie hraného filmu na FTF VŠMU na tému Dobré ráno.

Sekunda / Second

réžia: Lukáš Hamara / 2019 / Slovensko / 12 min / originálna verzia (slovenčina)

Rozvedený hodinár Ján Bundus žije ubíjajúcim stereotypom. Nie je pre jeho sebapoznávanie už neskoro?

Film Sekunda / Second
Film Sekunda / Second

Dreamer / Dreamer

réžia: Michaela Prablesková / 2018 / Slovensko / 11 min / originálna verzia (slovenčina)

Ondrej Prostredník je evanjelický teológ a vysokoškolský pedagóg. V auguste 2017 vystúpil na Dúhovom Pride, čím pobúril veľkú časť evanjelickej obce. Dôsledkom tohto činu bolo, že mu Zbor evanjelických biskupov odobral povolenie vyučovať. Nedávno mu bolo udelené ocenenie Human rights defender (držiteľom tohto ocenenia je napríklad aj investigatívny novinár Ján Kuciak).

Impundulu / Impundulu

réžia: Claudia Pittnerová / 2019 / Slovensko / 15 min / originálna verzia (slovenčina)

Impundulu (vták blesku) je mýtický tvor z juhoafrického folklóru. Dokáže vyvolávať búrky a blesky. Útočí na ľudí a živí sa ich krvou. Vie na seba zobrať podobu mladého muža. Alison už ďalej nemôže znášať toxické, zničujúce manželstvo s Jimmym. Odpútava sa od neho, posilnená novou láskou. Adaptácia divadelnej hry Johna Osborna Obzri sa v hneve.

Film Impundulu / Second
Film Impundulu / Impundulu

Spolu / Together

réžia: David Benedek / 2018 / Slovensko / 20 min / originálna verzia (slovenčina)

Príbeh troch mladíkov žijúcich v Bratislave. Michal, Šimon a Robo prežívajú svoje každodenné starosti, lásky a rodinné problémy. Až po niekoľkých nepríjemných udalostiach si začnú uvedomovať, že spolu vlastne tvoria rodinu.

Kid / Kid

réžia: Gregor Valentovič / 2019 / Slovensko / 28 min / originálna verzia (slovenčina a angličtina)

Hana, Bažo, Maja a David boli doteraz nerozlučnou skupinou kamarátov. S blížiacou sa tridsiatkou sa ale ich cesty rozchádzajú. Hana sa vydáva, Bažo odchádza za prácou do Kanady a Maja sa sťahuje k svojmu priateľovi. V Davidovom živote sa však žiadna zmena nerysuje a sám si nie je istý, či je to dobré. Viac ako v novej ustálenej osamelosti by sa mu ale určite tejto otázke lepšie čelilo so skupinou kamarátov.

Film Kid / Kid
Film Kid / Kid

Vďaka vašej podpore vznikol tento článok.

Ak ste našli chybu, napíšte na dex@queerslovakia.sk

Čo si myslíš o článku?