in ,

Teplé hity, ktoré zaručene rozpália tvoje leto

Troye Sivan

Letná sezóna najpandemickejšieho roka v našich životoch pomaly speje do svojej druhej polovice. Netreba hneď smútiť a padať rovno do jesennej depresie. Práve naopak. Ak ste ešte nezažili najväčšiu žúrku v šortkách a tielku, nechajte sa inšpirovať piatimi skladbami pre dokonale teplé leto. Veríme, že vás správne rozhorúčia pred dnešným Tutti Frutti v HSC.

Donna Summer – I Feel Love 

„Čo je, preboha, toto, Giorgio?” spýtala sa Donna Summer, keď jej producent a otec modernej tanečnej hudby Giorgio Moroder predložil aranžmány k skladbe I Feel Love. Disco dive sa pôvodne nepáčila, napokon z nej urobila kľúčovú skladbu svojej kariéry. Nielenže definovala samostatný žáner discoj hudby, ale tiež priniesla aj do LGBTI komunity éterickosť a akúsi medziriadkovú erotiku. A propos, za pozornosť stojí aj nová verzia v podaní Sama Smitha.

The Weather Girls – It’s Raining Men

Aj najznámejšia meteopredpoveď mala pôvodne patriť Donne Summer. Odmietla. Napokon singel o tom, že konečne padajú muži z neba, kvapol v roku 1983 do repertoáru The Weather Girls. Dievčence s plnými bokmi sa nebrali príliš vážne, keďže sa pôvodne nazvali Two Tons O’ Fun (dve tony zábavy). Ako to už býva zvykom, keď sa hudobník charakterizuje jedným hitom, je len ťažké prekročiť tento tieň. Pieseň si žila vlastným životom. Po pätnástich rokoch dostala nový šat od jednej z pôvodných interpretiek spolu s matkou drag queens RuPaulom. Neskôr, v roku 2001 si homohymnu zobrala na paškál Geri Halliwell.

Lady Gaga – Born This Way 

Lady Gaga sa do polohy všeobjímajúcej matky gejov a inak sexuálne orientovaných ľudí pasovala práve singlom Born This Way. Hovorí o tom, že nezáleží, koho milujete alebo odkiaľ pochádzate, jednoducho ste sa takto narodili a máte byť na to hrdí. Ani vtedy, pred deviatimi rokmi, sa nevyhla porovnávaniam s Madonnou. Podľa viacerých zlých jazykov sa nápadne podobá na Express Yourself, a to nielen posolstvom podporujúcim sebavedomie. „Jediná podobná vec je postupnosť akordov. Je to tá istá, ktorá je v tanečnej hudbe už 50 rokov. Ak sa mi ju podarilo pretlačiť do rádia, nie som plagiátor, ale sku***ne inteligentná. Prepáčte,” reagovala Gaga pre magazín NME.

Troye Sivan – My My My!

Chlapec ostrihaný na ježka; jazyk medzi zubami druhého; spomaliť alebo zrýchliť? Austrálsky spevák Troye Sivan, ktorý sa otvorene hlási k LGBTI komunite, zaťal do živého, keď vydal skladbu My My My! Rozoberá v nej pobláznenie z chlapca, ktorého stretol na party. A tak, hoci pieseň vyšla v januári 2018, jej silný sexy potenciál možno pokojne využiť aj na letnej plážovej žúrke. Zaujímavosťou je, že v príslušnom videoklipe, ktorý je inšpirovaný Christinou Aguilerou a Dirrty, hrá pornoherec Brody Blomqvist.

Lizzo – Boys

Ak sa vám páčia chlapci, neexistuje lepšia óda než tá od Lizzo. Americká speváčka, ktorá je pyšná na svoje kypré tvary, ospevuje každý druh samca. Robí tak na podklade funkovo-R&B zmesi. Navyše, vo videoklipe sa mihne aj nahý zadok živého muža!

BONUS: Na obdobnú tému spieva aj Charli XCX. Klip ku kúsku Boys obsahuje viacerých známych mužov, ako Joe Jonas, Brandon Urie či Diplo.

Vďaka vašej podpore vznikol tento článok.

Ak ste našli chybu, napíšte na dex@queerslovakia.sk

Čo si myslíš o článku?