in ,

Teplé filmy dnes premietajú na mestskej pláži v Bratislave

Film Spolu

Filmový festival inakosti vám prináša štyri krátke slovenské filmy, ktoré rozprávajú o živote LGBTI ľudí. Uvidíte ich dnes na pláži na Tyršovom nábreží.

Začiatok je 20.00. Vstup je zdarma. Premietať sa bude pri dúhovom kontajneri KUVYT od sochára Ľuba Mikleho. Uvidíte tieto 4 FFi kraťasy: Sekunda (r. L. Hamara), Dreamer (r. M. Prablesková), Spolu (r. D. Benedek), Kid (r. G. Valentovič)

Sekunda

Slovensko/2019/12 min, réžia: Lukáš Hamara

Rozvedený hodinár Ján Bundus žije ubíjajúcim stereotypom. Nie je pre jeho sebaspoznávanie už neskoro?

Dreamer

Slovensko /2018/11 min, réžia: Michaela Prablesková

Ondrej Prostredník je evanjelický teológ a vysokoškolský pedagóg. V auguste 2017 vystúpil na Dúhovom PRIDE, čím pobúril časť evanjelickej obce. Dôsledkom tohto činu bolo, že mu Zbor evanjelických biskupov odobral povolenie vyučovať. Nedávno mu bolo udelené ocenenie Human rights defender (držiteľom tohto ocenenia je napríklad aj investigatívny novinár Ján Kuciak).

Spolu

Slovensko /2018/20 min, réžia: David Benedek

Príbeh troch mladíkov žijúcich v Bratislave. Michal, Šimon a Robo prežívajú svoje každodenné starosti, lásky a rodinné problémy. Až po niekoľkých nepríjemných udalostiach si začnú uvedomovať, že spolu vlastne tvoria rodinu.

Kid

Slovensko/2019/28 min, réžia: Gregor Valentovič

Hana, Bažo, Maja a David boli doteraz nerozlučnou skupinou kamarátov. S blížiacou sa tridsiatkou sa ale ich cesty rozchádzajú. Hana sa vydáva, Bažo odchádza za prácou do Kanady a Maja sa sťahuje k svojmu priateľovi. V Davidovom živote sa však žiadna zmena nerysuje a sám si nie je istý, či je to dobré. Viac ako v novej ustálenej osamelosti by sa mu ale určite tejto otázke lepšie čelilo so skupinou kamarátov.


Vďaka vašej podpore vznikol tento článok.

Ak ste našli chybu, napíšte na dex@queerslovakia.sk

Čo si myslíš o článku?