in ,

Predstaviteľ Aragorna z Pána prsteňov nakrútil teplú drámu, ktorú online uvedie Filmový festival inakosti

Zábery z filmu Ešte máme čas

Aj napriek lockdownu môžete spoznávať svet a príbehy ľudí. Filmový festival inakosti prinesie dva strhujúce filmy, ktoré uvidíte online na platforme Kino doma. Už túto stredu je na programe výborný český dokument Zákon lásky a o týždeň americká dráma Ešte máme čase. 

Zákon lásky / streda 29. 12. 2021 o 20.20

Spolurežisérka úspešného dokumentu V sieti, Barbora Chalupová, debutuje tragikomickým dokumentárnym roadmovie. V ňom sleduje cestu zákona, ktorý môže ovplyvniť život státisícov ľudí. „Zákon lásky“ zaistí manželstvo všetkým bez ohľadu na ich sexuálnu orientáciu a podporuje ho väčšina obyvateľov Českej republiky. Komu teda návrh prekáža a prečo vzbudzujúce vášne a veľké emócie? Aký je vlastne rozdiel medzi manželstvom a registrovaným partnerstvom? S napätím sledujeme výpravu naprieč spoločnosťou, ktorá vedie od zberu petičných podpisov cez televízne hádky až po diskusie na pôde parlamentu smerujúce ku kľúčovému hlasovaniu. Stret progresívnej a konzervatívnej časti obyvateľov ilustrujú politici pri svojich vystúpeniach a exhibíciách. Nevzdelanosť, obavy, strach a neschopnosť urobiť akékoľvek rozhodnutie však nie sú to jediné, čo legislatívnemu prijatiu bráni. Sme naozaj takí liberálni, ako sa prezentujeme? A zvíťazí nakoniec láska nad lžou a nenávisťou?

Ešte máme čas / streda 5. 1. 2022 o 20.20

Viggo Mortensen sa objaví v hlavnej úlohe svojho režijného debutu inšpirovanom vlastným detstvom a dospievaním. Liberálny John žije v slnečnej Kalifornii obklopený milujúcou rodinou, ďaleko od provinčných hodnôt tvrdého a homofóbneho otca (Lance Henriksen). Vo chvíli, kedy sa u otca objavia príznaky stareckej demencie, cíti John povinnosť prekonať krivdu minulosti a postarať sa o neho. Úprimná dráma o odpúšťaní, zodpovednosti a krehkosti rodinných vzťahov, ktorá zažiarilo vo výbere MFF Cannes, Toronta alebo Sundance nám pripomenie, že povedať si to najdôležitejšie treba včas.

Vstupenky si môžete kúpiť tu.


Vďaka vašej podpore vznikol tento článok.

Ak ste našli chybu, napíšte na dex@queerslovakia.sk

Čo si myslíš o článku?