in ,

Keith Hennessy prináša do Bratislavy pohybový workshop plný queer experimentov, hier, liečenia a rozhovorov

Keith Hennessy / Foto: Affidavit Claudia

Výnimočné stretnutia s pohybovým queer umelcom, aktivistom a bojovníkom za LGBTI+ práva a dostupné bývanie v San Franciscu Keithom Hennessym bude už tento týždeň v Novej Cvernovke. Workshop je súčasťou PRIDE mesiaca. 

Uprednostňujúc improvizáciu a spoluprácu sa budeme hrať v lesoch tanca a liečenia. Rastú tam prastaré stromy babičiek. Rastú tam výhonky nového života. Je tam smrť a transformácia, oheň a vietor. Toto každodenné laboratórium víta vašu zvedavosť a obavy. Čo sa deje? Čo vás inšpiruje a čo vám bráni tancovať? Čo aktivuje alebo brzdí váš liečivý potenciál? Ako sa môže umenie a starostlivosť realizovať ako jeden projekt alebo cesta v rámci praxe vášho života? V tejto experimentálnej hre aj v stelesnených rozhovoroch sa bude zaoberať zemou, predkami, mocou, súhlasom, potešením, spolupatričnosťou a komunitou. Praktiky budú zahŕňať falošné liečenie, antifašistický partnerský tanec, spontánne písanie, kruh srdca a spájanie sa prostredníctvom predmetov. 

Hennessy vytvára živé predstavenia reagujúce na politické krízy, pričom sa sústreďuje na queer telá a myšlienky. Jeho práca sa začala počas queerupcií koncom 80. rokov, ktorými reagoval na krízu AIDS. Hennessy je hlboko zakorenený v LGBTI+ komunitách a v intersekcionálnom boji, aktivizuje umenie ako nástroj na transformáciu utláčateľských kultúr aj na vyjadrenie queer, antirasistických a optimistických kultúr.

Rozvrh workshopu je následovný: 

streda 19. 7. 17.30 – 21.00 

štvrtok 20. 7. 17.30 – 21.00 

piatok 21. 7. 10.00 – 13.00 

Lístky zoženiete na tomto linku. Podujatie organizuje Eva Priečková/Falošný Pohyb spoločne s Telocvičňou – Rezidenčným centrum pre Tanec.

Keith Hennessy je imperfekcionista a čarodejník pracujúci v oblasti tanca, kontaktnej improvizácie, performance, aktivizmu, dostupného bývania, homosexuálnej sexuality a učenia. Keith vyrastal v Kanade na území Atikameksheng Anishnawbek, od roku 1982 žije v San Franciscu na území Ramaytush Ohlone a cestuje po celom svete. Hennessyho práca je interdisciplinárna a experimentálna, motivovaná antirasistickými, queer-feministickými a dekoloniálnymi hnutiami. So zameraním na poetiku a politiku vzťahov uprednostňuje Keith spoluprácu naprieč hranicami identity, rasy a moci. V San Franciscu založil Keith teleso s názvom Circo Zero. Je spoluzakladateľom kultového kultúrneho priestoru 848 a CounterPulse a v rokoch 1985 až 1994 bol členom skupiny Contraband Sary Shelton Mann.

Keith Hennessy prináša do Bratislavy pohybový workshop plný queer experimentov, hier, liečenia a rozhovorov

Ak ste našli chybu, napíšte na dex@queerslovakia.sk

Čo si myslíš o článku?