in ,

Delí ich tisíc kilometrov. Vyšiel teplý komiks o vzťahu na diaľku

Krst knihy / Foto: Bianka Ézsölová / BRak

Grafická novela Veľká vzdialenosť ukazuje, že láska na diaľku je už bežnou záležitosťou.

Dominik a Tao sa spoznali náhodou: cez zoznamku na dovolenke. Hoci jeden žije v Bratislave a druhý v Štokholme, vzdialenosť vôbec nevnímajú. Píšu si tisícky správ, absolvujú desiatky videohovorov, zložito si plánujú svoje spoločné víkendy. Ich vzťah prichádza do zlomového bodu.

Nová grafická novela Veľká vzdialenosť Mareka Hudec a Eduarda Klenu sleduje vzťah mladíkov, ktorí spolu chodia napriek diaľke tisíc kilometrov, ale aj rozdielnym kultúram, z ktorých pochádzajú. Láska na diaľku je vďaka internetu už bežnou záležitosťou, no nesie so sebou mnohé výzvy. Kniha s humorom ukazuje, že nielen milujúci sa gejovia musia bojovať o rešpekt a prijatie, ale aj dvaja ľudia, ktorých od seba delia stovky kilometrov.

Delí ich tisíc kilometrov. Vyšiel teplý komiks o vzťahu na diaľku

Podarí sa im nájsť spoločný domov? Scenár napísal na základe skutočných udalostí Marek Hudec, ktorého predchádzajúca kniha s názvom Uzol bola nominovaná na Cenu René. Príbeh ilustrujú neónovo modré a ružové ilustrácie multimediálneho umelca Eduarda Klenu, ktorý vydáva aj komiksovú sériu o dystopickej budúcnosti Slovenska Smutná krajina. Tvorivý tím dopĺňajú ešte grafik Marek Menke a editor Michal Baláž. Kniha vyšla vo vydavateľstve BRAK a dá sa nájsť vo všetkých kníhkupectvách, napríklad aj na tomto linku.

Delí ich tisíc kilometrov. Vyšiel teplý komiks o vzťahu na diaľku

Ak ste našli chybu, napíšte na dex@queerslovakia.sk

Čo si myslíš o článku?