in ,

Decadance prináša návrat eurodance: Zlatá éra 90. rokov ožije aj vďaka austrálskemu DJ Upper90

Cestovať v čase budete môcť 26. januára. Klubová noc Decadance predstavuje druhé pokračovanie úspešnej edície Back to Oldschool, v ktorej si pripomenie to najlepšie z elektronickej hudby 90. rokov. 

Tento raz si vybrali žáner eurodance.V najbližšej edícii sa teda posnažia preniesť túto jedinečnú atmosféru a energiu starého eurodance žánru až po jeho súčasný zvuk na parket klubu Wax2.

Eurodance je hudobný žáner, ktorý vznikol v 80. a 90. rokoch 20. storočia v Európe. Tento žáner kombinuje prvky dance, house, trance, techno a hi-NRG hudby. Charakteristický je tanečnými rytmami, hutnými basovými linkami, melódiami syntetizátorov a často aj výraznými vokálmi. V období 90. rokov nadobudol popularitu na tanečnej scéne a v rádiách. Mnohé eurodance skladby sú známe pre svoje chytľavé melódie a refrény, čo ich učinilo nezabudnuteľnými v histórii populárnej hudby. Hoci sa starý eurodance v pôvodnej podobe v súčasnosti už takmer vytratil, jeho vplyv pokračuje a neustále ovplyvňuje súčasný zvuk. Moderní producenti inovujú tento žáner a obohacujú ho o súčasné popové prvky a rýchlejšie tempo, čoho výsledkom je žáner dnes známy ako eurotrance.

Upper90: Nová éra eurodance v jeho súčasnej podobe

Upper90 je producent a DJ pôvodom z Austrálie, v súčasnosti sídliaci v Berlíne. Jeho hudobný štýl sa zameriava na vysokoenergetické rytmické vzory, inšpirované európskou trance a techno scénou. Jeho zvuk je charakteristický intímnymi ženskými vokálmi, syntetizátormi v štýle 80. rokov a rytmickými bicími. Po vystúpeniach v roku 2022 po celej Austrálii prichádza konečne do Európy, kde si už stihol zahrať v popredných kluboch ako napríklad Mondo Disko, OXI, Uebel & Gefährlich a Junkyard. So svojou produkciou má na konte viac ako milión streamov. Je podporovaný mnohými veľkými menami na scéne ako DJ Heartstring, Narciss, BadBoombox alebo Malugi.

Lineup bude klasicky doplnený domácimi menami. Môžete očakávať oldschoolové techno, trance, hard house, happy hardcore, hard groove, nesmrteľné klasiky, remixy starých eurodance hitov a mnoho ďalšieho. Tentokrát v zostavení Murkezzi, Fantomass, Keporkak, Erberon, ktorí pripravili tématické sety, čo dokonale podčiarknu danú atmosféru.

Decadance prináša návrat eurodance: Zlatá éra 90. rokov ožije aj vďaka austrálskemu DJ Upper90

Ak ste našli chybu, napíšte na dex@queerslovakia.sk

Čo si myslíš o článku?