in ,

4 seriály, v ktorých o lesbické páry nie je núdza

Foto: The L-Word: Generation Q

Leto je v plnom prúde a s ním aj dovolenky, výlety a čas ničnerobenia, ktorý často vyplnia aj seriály. Keď ťa prestane baviť pozerať dookola Orange is the new black, daj šancu niektorému z týchto.

The Fosters

Lena a Stef sú manželský pár, ktorý okrem svojho vlastného syna vychovávaaj adoptované dvojčatá Jesusa a Marianu. Do rodiny prichádza aj problémové dievča Callie a jej mladší brat Jude, čím sa všetko ešte skomplikuje. Najstarší syn a Callie sa zblížia, Stefin bývalý manžel Mike sa stane jej partnerom v práci a Mariana tajne hľadá svoju biologickú matku. Ani v jednej sérii The Fosters nie je núdza o dramatické zvraty, prekvapenia, pričom sa vyskytne aj zopár horúcich scén.

L word: Generation Q

L word je späť a je iný. Šťavnatý, prepletený vzťahmi a plný prekvapení. V pôvodných úlohách sa vracajú Jennifer Beals (Bette), Kate Moenning (Shane) a Leisha Hailey (Alice) spoločne s novými mladšími LGBTQIA postavami, ktoré hľadajú lásku, vychutnávajú si sex a zažívajú vzlety a pády. Je sa na čo tešiť.

The Bold type

Novodobý Sex v meste s LGBTI postavami. Tri hlavné hrdinky pracujú v módnom časopise, riešia svoje lásky a kariéru. Jedna z nich, Kat Edison, sa zamiluje do fotografky a postupne prechádza uvedomovaním si svojej orientácie, skĺzne do otvoreného vzťahu, ktorý ju zraňuje, a nakoniec… no veď uvidíte. Aj napriek tomu, že je seriál ľahký, hovorí otvorene aj o iných diskutovaných témach, ako je feminizmus.

Až po uši

Komediálny seriál z českej produkcie. Jednou z hlavných hrdiniek je lesba Linda, ktorá sa zamiluje do vydatej Zuzany. Tá jej city opätuje a nastávajú situácie, ktoré dokážu pobaviť a občas aj rozplakať. Dve série akurát postačujú na náhľad do vzťahov postáv a ich vyprofilovanie, takže ho nebudete mať až po uši.

Vďaka vašej podpore vznikol tento článok.

Ak ste našli chybu, napíšte na dex@queerslovakia.sk

Čo si myslíš o článku?