in ,

4 lesbické filmy na (už aj tak) horúce leto

Foto: FFi

Ak nevieš, čo s voľným večerom, využi ho na niektorý z týchto filmov. Nechaj sa pohltiť atmosférou Ríma, bohémou v Anglicku alebo Francúzskom, a to v spojení s lesbicku láskou.

Vita a Virginia

Film Vita a Virginia ťa vtiahne do prostredia bohémskej smotánky Anglicka 20. rokov minulého storočia. Ide o pravdivý príbeh milostného vzplanutia medzi spisovateľkou Virginiou Woolfovou a aristokratkou Vitou. Tá sa svojím manželstvom za žiadnych okolností nenechala obmedzovať. Snímka rozpráva o prepuknutí vášne, ktorá následne podnietila predstavivosť slávnej spisovateľky.

Portrét ženy v plameňoch

Príbeh talentovanej maliarky Marianne, ktorá dostane zadanie – namaľovať svadobný portrét Héloise, sa odohráva vo francúzskom Bretónsku v polovici 18. storočia. Héloise je mladá dievčina, ktorá na prianie svojej matky opustila kláštor a je donútená vstúpiť do dohodnutého manželstva. Matke však vzdoruje tak, že sa nechce nechať namaľovať. Preto Marianne spočiatku hrá rolu jej najatej spoločníčky a len potajomky ju maľuje. Príťažlivosť medzi dievčatami rastie a vzplanie. Celú situáciu ešte umocňuje fakt, že do svadby ostáva len krátky čas.

Posledná noc v Ríme

Alba, príťažlivá Španielka, trávi posledný deň prázdnin v Ríme a stretne Natašu, atraktívnu ruskú turistku. Pustia sa do reči a keďže medzi nimi preskočí iskra, Alba ju pozve k sebe do hotela. Počas nasledujúcich hodín si dievčatá navzájom rozprávajú o svojich, možno reálnych možno vymyslených, osudoch a zároveň si užívajú jedna druhú. Film je plný horúcich, no zároveň nežných, milostných scén a poteší každé umelecké oko.

Carol

Carol ukazuje, ako nám jedno úplne bežné stretnutie dokáže zmeniť život. Film je príbehom lásky dvoch žien, ktorým v ceste stojí manželstvo jednej z nich. Ani to im však nezabráni, aby sa z ich sprvu nevinných stretnutí stalo viac. A navyše, hlavnú úlohu hrá charizmatická Cate Blanchett.


Vďaka vašej podpore vznikol tento článok.

Ak ste našli chybu, napíšte na dex@queerslovakia.sk

Čo si myslíš o článku?